Standardizacija izpraševalcev

Stran je namenjena standardizaciji dela izpraševalcev in postopkov, ki so vezani na delo izpraševalcev. V tem delu bo CAA objavljala postopke in gradivo, ki olajša delo izpraševalcem in podaja odgovore na nekatera vprašanja v zvezi z interpretacijo predpisov.


Upoštevanje naleta na zrakoplovih Priloge I osnovne uredbe za uveljavljanje privilegijev pri licencah izdanih po delu FCL
Postopek pojasnjuje upoštevanje naleta za zrakoplove iz Priloge I, vključno z štetjem ure, omejitvami, povezavo ULN naletom in kontrolnim letom za podaljšanje rating SEP(land) na podlagi naleta.
Dokument: PRENESI (Status: Veljaven)

Postopek za odobritev izvedbe preverjanja za rating za tip na zrakoplovu
Postopek pojasnjuje način za odobritev izvajanja preverjanja strokovnosti na zrakoplovu, če FSTD ne obstaja ali ni na voljo, kot je to določeno v točki A.1 Dodatka 9 dela FCL Uredbe (EU) 1178/2011.
Dokument: PRENESI (Status: Veljaven)

Operacija letala na električni pogon – Pipistrel Virus SW 128 (Velis Electro)
Dopis pojasnjuje na kakšen način se izvaja operacije z letalom na električni pogon (Pipistrel Virus SW 128) in pojasnjuje koncept izobraževanja o razlikah. Glede izvajanja operacij v okviru določb dela NCO Uredbe (EU) 965/2012 je bilo področje že urejeno z Uredbo (EU) 2021/1296 (NCO.OP.131, NCO.OP.205 itd.).
Dokument: PRENESI ( Status: Veljaven)