Nadzor na področju licenciranja osebja in letalskih šol CAA

V tednu med 20. in 24. majem 2019 je Republiko Slovenijo obiskala skupina inšpektorjev Evropske agencije za varnost v letalstvu (EASA). Inšpektorji EASA so opravili nadzor na področju licenciranja osebja in letalskih šol. Inšpektorji so bili (izredno) zadovoljni s sodelovanjem Agencije za civilno letalstvo v času inšpekcije, kakor tudi s stanjem na tem področju. Po besedah evropskih inšpektorjev je zaznati izreden napredek, kar se kaže v dejstvu, da EASA prvič odkar opravlja inšpekcije, pri delu in postopkih Javne agencije za civilno letalstvo ni ugotovila nobenega neskladja. 

Prav gotovo je to plod intenzivnega dela na agenciji v preteklih letih, uvedbi pravih informacijskih orodij s katerimi na Agenciji  obvladuje procese, kontrolne liste in obrazce s katerimi dokazujemo skladnost z zahtevami na področju letalstva. Končen rezultat tega dela so poenoteni postopi, dokazovanje skladnosti in transparenten postopek. 

EASA ocenjuje, da je Republika Slovenija na pravi poti pri zagotavljanju letalske varnosti. Zavedati pa se je potrebno, da je s takim delom potrebno nadaljevati in ohranjati visoko raven usposobljenosti in strokovnosti letalskih strokovnjakov.

Vse objave