EASA virtualni dogodek za profesionalne uporabnike UAS

EASA bo 7. maja 2021 od 10:00 do 11:30 (UTC + 2) gostila virtualni dogodek za profesionalne uporabnike brezpilotnih zrakoplovov, ki delujejo ali bodo delovali v posebni kategoriji. Pridružite se, če želite izvedeti več in zastaviti vprašanja o nedavno objavljeni smernici: "Novi postopek preverjanja zasnove za odobritev operacij brezpilotnih zrakoplovov v  posebni kategoriji za nivo varnosti - SAIL III in IV.

Za posebno kategorijo brezpilotnih zrakoplovov je potrebno operativno dovoljenje, ki ga izda pristojni organ države članice registracije, razen če operacija zajema standardni scenarij. To operativno dovoljenje bo temeljilo na rezultatih ocene tveganja, izvedene v skladu s posebno oceno operativnega tveganja (SORA) (glej AMC1 k členu 11 Uredbe (EU) 2019/947). Smernice o „Novem postopku preverjanja zasnove za odobritev operacij brezpilotnih zrakoplovov v posebni kategoriji - SAIL III in IV“ vsebujejo navedbe o postopku, ki ga EASA uporablja za preverjanje zasnove brezpilotnih zrakoplovov, uporabljenih pri teh operacijah.
Brez poglabljanja v tehnične podrobnosti, se bo virtualni dogodek osredotočili na vloge, odgovornosti, postopek zahteve in odobritev operacije, razjasnili tehnične pogoje in opredelili tudi nadaljnje zahteve za stalno plovnost. To je dobra priložnost za vse zainteresirane, da izvedo kakšne so aktivne vloge udeležencev v procesu.

Na dogodku bodo obravnavane številne zahteve, ki jih je EASA prejela od nacionalnih letalskih organov, komercialnih operaterjev brezpilotnih zrakoplovov in proizvajalcev, kako zahtevati in izdati operativno pooblastilo za ta segment brezpilotnih zrakoplovov v posebni kategoriji.

Pridružite se nam 7. maja 2021 ob 10:00 (UTC + 2).

Bljižnica do podrobnosti in informacij vezanih na dogodek.

Bljižnica do spletnega dogodka:
https://www.youtube.com/watch?v=69EUfd4snzY

Vse objave