4. CAA konferenca o letalski varnosti -

21. in 22. maj 2024 / Thermana Laško

Javna agencija za civilno letalstvo RS (CAA) je 21. in 22. maja 2024 v Laškem gostila 4. CAA konferenco o letalski varnosti. V okviru sedmih vsebinskih sklopov je bilo predstavljenih 21 aktualnih tem, konferenca pa se je zaključila s posebnim predavanjem na temo zakaj je CRM še vedno tabu.

Vsem predavateljem ter ostalim udeležencem se še enkrat iskreno zahvaljujemo za udeležbo - zaradi vseh vas nam je uspelo organizirati še en uspešen dogodek.

Rdeča nit konference je bila letalska varnost in slišali smo, da letalstvo lahko primerjamo z izjemno nevarno, ljubosumno in zahtevno ljubico. Ko je človek enkrat pod njenim urokom, ji običajno ostane zvest do konca, kar pa ni vedno starost. Tudi največji mojstri in princi zračnih bojev, ki so brez poškodb prešli vojne in vse njihove nevarnosti, so se znova in znova vračali k svoji ljubezni in prepogosto končali v nečem kar naj bi bila čista zabava.

Omenjeno govori o strasti in občutku pripadnosti letalstvu. Spodbuja nas, da naše sanje poletijo, nas popeljejo na potovanje domišljije in nas spomni na čarobnost in svobodo, ki jo lahko najdemo v letenju. Spodbudi nas, da sprejmemo avanture, ki nam jih ponudi življenje, premaknemo meje tega, kar verjamemo, da je mogoče in sledimo svojim sanjam z neomajno odločnostjo. Ne glede na to, ali ste nekdo, ki pogosto potuje ali nekdo, ki sanja o raziskovanju neba, dejstvo, da ste se konference udeležili, pomeni, da verjamete, da je v svetu letalstva mogoče najti lepoto in navdih.

Predstavitve:

Vsebinski sklop 1: Upravljanje letalske varnosti na nacionalni ravni

Vsebinski sklop 2: Upravljanje letalske varnosti na nacionalni ravni – nadaljevanje

Vsebinski sklop 3: Navigacijske službe zračnega prometa

Vsebinski sklop 4: Digitalitacija in informacijska varnost v letalstvu

Vsebinski sklop 5: Helikopterske operacije

Vsebinski sklop 6: Letališča in zemeljska oskrba

Vsebinski sklop 7: Obravnava varnostnih dogodkov

Posebno predavanje